Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2008 11:06 - Добре, ще помня и това!
Автор: emil60 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 930 Коментари: 0 Гласове:
0



Експерти предпреждават, че ще има още и по-големи санкции за България Правителството трябваше да се разграничи политически от хора, които са замесени в скандали, ако искаше да избегне санциите на Европейската комисия и загубата на 220 милиона евро по програма ФАР. Това каза директорът на Европейския институт Юлияна Николова в предаването "Тази вечер" на ТВ "Европа". Според Николова българското правителство и Европейската комисия си говорят на различни езици. Правителството искрено се изненада от санкциите, а Брюксел искрено се изненада от изненадата на правителството, допълни тя.

Според преподавателя по право на ЕС Атанас Семов до санкциите се е стигнало заради изключителната неспособност да се искат и да се подават оставки. Може даден човек да е много добър министър, но при провал или грешка оставката е задължителна, каза Семов и даде пример с министъра на отбраната на Франция, който подаде оставка след инцидент с подводница, макар да не носи лична отговорност за това. Той смята, че на правителството погрешно е внушено, че проблемът с Брюксел е комуникационен, докато всъщност става дума за липса на политическа воля. “Европа много добре знае, че България не може да реши всички проблеми за няколко месеца, дори за няколко години - на Италия й трябваха 40 години, за да се справи с такива неща”, допълни Семов. “Европа искаше да види, че разбираме грешките и искаме да ги поправим. Ние не показахме нито, че ги разбираме, нито, че искаме да ги поправим”, каза преподавателят. Българската администрация изпитва ужас от контрола на ЕС, смята още Семов.

Според Юлиана Николова постоянните смени на хората, които работят по различните европейски програми е довела до това, че в администрацията идват хора, които нямат никакъв опит и знание за спецификата на тази дейност. За сметка на това, каза Николова, чиновниците вече са страшно квалифицирани в умението да правят така, че конкурсите и проектите да се печелят от хора и фирми, които те посочват, макар привидно да се спазва законът.

Оттук нататък Европейският съюз ще може много по-лесно за налага и още по-големи санкции на България, каза от своя страна Атанас Семов. “Вместо през юли да хвърлим на вълците двама министри, сега им хвърлихме 220 милиона”, добави той.

И двамата експерти бяха категорични, че оттук нататък действията могат да бъдат само политически и че са нужни незабавни оставки.

Те нашите политици д..е дават да дойдат на власт, а после с безумно старание гледат да вземат колкото може повече. Засега не съм забелязал някой да подава оставка... Обидно е да те управляват по този начин...




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emil60
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3318008
Постинги: 765
Коментари: 1064
Гласове: 5233
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930