Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2009 19:22 - И да направим паралел!
Автор: emil60 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 909 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.03.2009 19:37


Искат имуществото на хазартен бос

 

Тина ИЛОВА

Комисията за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин, известна като "Комисията Кушлев", внесе иск за отнемане на имоти във Видинския окръжен съд. Тя поиска да бъде отнето в полза на държавата имущество за 1 605 400 лв. от известния в града бизнесмен Кирил Малчиковски. Имотите, които трябва да бъдат иззети, са апартамент във Видин, дялове от капитала на две дружества, 26 игрални апарати на стойност 170 000 лв., сума от продажба на ресторант "Белите брези".

Малчиковски открил през 2008 г. казино във Видин, за което има разрешително за организиране на хазартна дейност. Самият той е от София, но живее и развива бизнес във Видин. Съпругата му е директор на дирекция в областната администрация. Като мотив за завеждане на делото е записано: липсват данни за законните източници на доходите за придобиване на имотите. Малчиковски влиза за втори път в медийните новини. Първият път това стана през 2004 г., когато е осъден от Монтанския окръжен съд за контрабанда през границата на 3 тона оцетен анхидрид. Веществото е суровина за производство на наркотици. Задържан е между монтанските села Добри дол и Брусарци с още трима души в автомобил, който придружавал товара, превозван с камион. Тогава за него е посочено, че е бивш служител на НСБОП. Делото е приключило с условна присъда, която е влязла в сила през март 2008 г.


Условна присъда за толкова доказани и ужасни провинения!

 

А сега да погледнем:

Марта Стюарт излезе от затвора с планове за ново шоу 04.03.2005 14:10
image

Водещата на щоу-програми и лайфстайл-гуру Марта Стюарт беше освободена от затвор в Западна Вирджиния рано в петък, след като бе там пет месеца за лъжа пред следователите относно търговия с акции, съобщи Ройтерс. По-късно тя кацна на летището в Уестчестър, предградие на Ню Йорк, и след това бе откарана в имението й в Бедфорд, където ще прекара още пет месеца под домашен арест. Стюарт прелетя разстоянието между Олдерсън, Западна Вирджиния и Уестчестър с частен самолет, придружена от дъщеря си Алексис.

 

“Опитът от последните пет месеца в Олдерсън промени живота ми.... Бъдете сигурни, че аз никога няма да забравя приятелите, които срещнах там, всичко, което те направиха за мен, за да ми помогнат през тези пет месеца, техните деца, както и техните истории,” каза Стюарт в изявление, публикувано на нейния уебсайт.

 

Разследването и присъдата на Стюарт от федералния съд през миналата година грабнаха вниманието в САЩ, и сега ще бъдат разказани по телевизията и чрез други медийни проекти, независимо, че главната героиня е под домашен арест. Тя ще бъде под постоянно наблюдение от федералните власти, ще има и електронна гривна за проследяване. На 63-годишната  Марта Стюарт ще й бъде разрешено да напуска дома си за 48 часа седмично, за да бъде в офиса си.

 

А тя има достатъчно неща, които да направи. Предстоящите й проекти включват ново телевизионно шоу – “Чиракът: Марта Стюарт”, част от популярното живо предаване на Доналд Тръмп, както и ново дневно готварско и лайфстайл шоу. Това ще й донесе около 900 хиляди долара годишен доход плюс допълнителни бонуси. “Някой ден аз се надявам да имам шанса да разкажа повече за всичко, което се случи, за необикновените хора, които срещнах и за всичко, което научих,” каза още тя в своето съобщение.

 

Стюарт, която бе освободена като председател и изпълнителен директор на компанията Martha Stewart Living Omnimedia, според слуховете е имала разговори с щатската комисия по ценни книжа с надеждата да й бъде позволено да си върне постовете. В нейно отсъствие стойтостта на акциите на нейната компания се повиши повече от два пъти. Лошото като че ли вече е останало назад. През миналата година като последица от нейното осъждане, цената на акциите се срина, CBS махна нейното шоу и рекламодателите започнаха да избягват нейните списания.

 

Марта Стюарт е основател на Martha Stewart Living Omnimedia, която се занимава с кетъринг, издаване на лайфстайл списания, готварски книги, а също и с телевизионни шоу-програми. Тя бе призната за виновна през март 2004 г. заради конспирация и предаване на фалшиви отчети.

А тук е за 45 000 долара, продадени неправомерно акциии, или там каквото и да е, но:
В затвора попадна на хора

и стана Човек!



Тагове:   направим,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emil60
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3319482
Постинги: 765
Коментари: 1064
Гласове: 5233
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930