Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2009 13:37 - Правя го и за себе си!
Автор: emil60 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 780 Коментари: 0 Гласове:
0



Стоян Ганев: Връщам се, нужно е възмездие!
08 03 2009
imageДо дни ще съм в България и ще се срещна с различни хора. Тогава ще взема окончателно решение дали да се включа в политическия живот. Искам го, защото знам пътя за развитие на страната. Това заяви Стоян Ганев от САЩ за телевизия Re:tv.

Бившият въвншен министър и шеф на кабинета на Симеон Втори е категоричен, че хората искат възмездие за обграбването на България. Задача №1 на следващото управление трябва да е война с мафията и закрилящата я политика и политици, кътегоричен е Ганев. В момента за операция „чисти ръце" говорят тези, които трябва да бъдат разследвани. Претърпях огромно разочарование от Симеон, защото мислех, че се връща да реформи, а се оказа, че си е дошъл да си вземе имотите. Разочаровани са и много българи.

Според живеещия в САЩ Ганев, в момента в България финансовото състояние и банковата система тънат в секретност и мистерия, което е недопустимо в условия на криза. Никой не знае какво се случва там: какви са лошите кредите, какво е обслужването на кредитите въобще. Липсвали всякакви данни. Хората не можели да преценят какво да предприемат в кризата, как да реагират.

България ще бъде засегната също по отношение на износа, той ще спадне много. В същото време ще се увеличи рязко безработицата. Това е ясно, независимо какво се твърди. Защото България е част от глобалния свят и процесите в този свят се отразяват пряко и на България, смята Ганев.

В момента опозицията е само някакъв придатък към политическия живот. Неуспешни вотове, неуспешни действия с малки изключения. Засега само Б. Борисов прави нещо по отношение на промяна. Дано да не греша, но партията му засега върви в тази посока.

Над 40 % от българите очакват да се случи нещо ново. Хората са недоволни от управлението. Не са доволни също и от опозицията. Искат промяна, защото не искат да живеят повече така. Затова очаквам да се случат някои непредвидени събития, които ще променят и политическата палитра в момента. Ще се появи нова политическа група, която ще постави недвусмислено въпроса за възмездие, смята Стоян Ганев. Толкова гняв се е натрупал в душите на хората, че няма как да продължи всичко по старому. Тези, които управляват не искат да се справят с мафията. Хората няма да търпят повече това, категоричен е някогашният активист от СДС. Според него ако не се появи нова алтернатива, да покаже пътя на България, нещата ще станет неконтролируемо зле. Предлагали се само общи неща, мъгляви, каквито в Америка биха били скандални и неприемливи. Нима не се вижда, че ЕС за първи път в историята си осъди ссвой член за кражби и това е България, допълва Ганев. Той е учуден,  защо прокуратурата досега не се е занимала с хората от властта - министри, зам.-министри за допуснатата безотговорност, безстопанственост. А са нанесени особено големи щети на българската икономика. Как така прокуратурата не се зае със случая с бившия финансов министър, чиито действия по отношение на външния дълг, допренесоха до огромни щети за държавата, пита Ганев.

Б. м. : Известно е на всички, които четат в блога, че копирам информация. Правя го, защото съм впечатлен и искам да я запомня. Благодаря на блог.бг, че ми дава тази възможност.  Всеки, който има дори и най-малкото желание да прави добро за нас българите е добре дошъл и в блога на emil60!




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emil60
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3319427
Постинги: 765
Коментари: 1064
Гласове: 5233
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930