Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2009 17:31 - Е те това е върхът!
Автор: emil60 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 701 Коментари: 0 Гласове:
0



Горещи новини Р. Овчаров: Само БСП ще спре "доганизацията" на България

Бившият министър на икономиката Румен Овчаров заяви, че е изненадан от изненадата на политиците от изказванията на лидера на ДПС Ахмед Доган през последните дни. Според него вече става по-цялостна картината и за обръчите от фирми, и за начините, по които се контролират. "Сега вече става и по-ясна т.нар. европейска практика за купуването на гласове, за която ни информираха от ДПС преди 2-3 години", допълни той в Търговище. "Механизмът минава през контрола на една фигура, през съответните фирми, през парите, които тези фирми отчисляват в съответната партийна централа и от там насочването на тези пари в съответните избирателни райони. Този монолитен вот, който се получава за ДПС, вече съвсем не е етнически", обясни Овчаров.

Според него моментът, в който Доган прави своите изявления, не е подбран случайно. Овчаров припомни как по време на предизборната кампания преди четири години лидерът на ДПС е казал пред избиратели, че коалицията с БСП е готова. "Така той значително съкрати изборните резултати за БСП, особено в смесените региони", обясни Овчаров. "Ако има някаква битка в тази изборна кампания, тя е в смесените райони на България. Това е битката за недопускането на масовото присъствие на ДПС в Североизточна България", смята Овчаров.

"Единствената политическата сила, която може да преустанови доганизацията е БСП", заяви Овчаров. Според него случилото се е директна атака срещу БСП, точно в смесените райони. "Но това и директна атака срещу българите в тези региони", допълни той. Според него анти- ДПС нагласите са доста сериозен фактор за гласуване в цяла България. "Доган не е от елементарните политици и вече е направил преценката, че коалиция между БСП и ДПС не може да управлява България в продължителен период от време след изборите. Нищо чудно да станем свидетели на преосмисляне на цялостната коалиционна политика, както от страна на БСП, така и от ДПС", смята той.






Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emil60
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3319089
Постинги: 765
Коментари: 1064
Гласове: 5233
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930