Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2009 22:31 - Като си пееш...
Автор: emil60 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1394 Коментари: 0 Гласове:
0



Я. Янев обяви "Топ 10 на най-корумпираните политици" Сряда, 1 Юли 2009, автор: Frognews.bg
    image Яне Янев Медалите взеха главатарите на тройната коалиция. Ахмед Доган - "генератор на грандкорупционни схеми"; Сакскобургготски - "чадърът за юпитата аферисти"; премиерът - "уволни човека - запази схемата"; Орешарски - "синьо-червеният доставчик".
С тези квалификации управляващи и министри влязоха в поредния "чартър", с който лидерът на РЗС Яне Янев огласи кои са най-корумпираните политици в България. Класацията се превърна в традиция, след като Янев направи поредицата "Топ 10" на най-корумпирани кметове и на най-големите злоупотреби в държавата.

Първо място заема Ахмед Доган - „Той е истинският генератор на грандкорупционни схеми през последните 10 години" заяви Янев. Той бе оприличен на покойния Андрей Луканов заради модела, по който работи. „Създал е перфектна схема за пране на пари чрез фиктивни фирми". Среброто в класацията получи Симеон Сакскобургготски - „чадърът за юпитата аферисти". Според РЗС лидерът на НДСВ е ощетил държавата с 3 млрд. лв. чрез неизгодни сделки. „В царските обръчи са потънали над 300 млн. лв. 15 тома от по над 200 страници всеки са документите, с които разполага партията за възстановяването на царските имоти.", каза още Янев.
Сергей Станишев зае 3-тото почитно място с коментар от Янев „уволни човека - запази схемата", а също така и "мистър клийн". "Сергей Станишев е персонално отговорен за грандиозната схема за източване на средствата от предприсъединителните програми" бе категоричен Янев и добави факта, че над 2 млн. лв. струват предизборните билбордове на БСП.
Четвъртото място зае министърът на финансите Пламен Орешарски охарактеризиран с думите „синьо-червеният доставчик" и личния коментар на Янев: "Той е цар на подмяната на документи".

След него се нареди Николай Василев - „комисионерът на софтуер" "Той е магьосник - с малки поръчки взема големи комисионни. Създал е съзвездие от корупционни пътеки. Министър на хаоса." Политическият чартър не подмина и социалния министър Емилия Масларова, която РЗС квалифицира като "социална доячка", издоила държавата чрез фирми на мъжа си. Сакралното седмо място беше заето от царския министър на отбраната Николай Цонев, наречен от Янев „царският брокер на едро" или „съвременният барон Гендович". Осмото място пък се полагало на Емел Етем - "дамата на бедствията и авариите".

За деветия, Асен Гагаузов, от РЗС направиха своеобразен каламбур, отпращащ към соцсериала "На всеки километър" - "министър на кражбите на всеки километър". С последния влак в класацията попадна и здравният министър Евгений Желев, когото лидерът на РЗС Яне Янев нарече "анестезиологът-рекетьор". Според него Желев е превърнал Стара Загора в свое корупционно убежище, а НЗОК в пирамида.
Янев се закани още, че първата работа, която ще свърши в новия парламент, ще бъде снемането на имунитета на министър Гагаузов и създаването на комисия, носеща неговото име.



Тагове:   ЦАР,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emil60
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3317749
Постинги: 765
Коментари: 1064
Гласове: 5233
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930