Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2009 12:24 - Бойко ли? Ей сега ще види той, какво е да си премиер!
Автор: emil60 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 682 Коментари: 0 Гласове:
2



Костов пред "24 часа": Бойко трябва да покаже, че вече не е оня човек 20.07.2009 08:40 Синята коалиция няма друг ход, освен да подкрепи правителството на ГЕРБ, казва съпредседателят й
  • image

Вестниците цитират лидера на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев, според когото Бойко Борисов се е опитал да привлече експерт от РЗС да стане министър.

Според източници на "Труд" става дума за депутата Атанас Семов, на когото било предлагано да поеме правосъдното министерство. Поканите са ставали по телефона и чрез есемеси, посочил Яне Янев.

По-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече да е правил предложение на човек от РЗС и да е водил такива преговори.

От РЗС обявиха още, че няма да подпишат меморандум с ГЕРБ за парламентарна подкрепа и няма да отидат на преговорите с ГЕРБ, насрочени за днес. Партията на Яне Янев е съгласна да подпише  двустранен документ с ГЕРБ само за парламентарно взаимодействие.

"Яне Янев окончателно се обиди на ГЕРБ", коментира "Сега", "Генерала бесен на Янев заради SMS" - "Стандарт", "Яне сърдит на Борисов, канил човек на РЗС в кабинета" - "Новинар", "Мистерия с министър на Яне" - "Експрес", "Бойко вбеси Яне" - "Дума", "РЗС спира преговорите с ГЕРБ" - "Земя".

Юристът от Разград Тодор Димитров ще наследи Цветан Цветанов като шеф на парламентарната група на ГЕРБ, научил "Труд".

Нона Караджова, бивша директорка на дирекция "Стратегии, европейска интеграция и международно сътрудничество" в министерството на екологията се спрягала за министър на околната среда и водите. От поста на здравен министър се били отказали шефовете на ВМА ген. Стоян Тонев и на "Шейново" Иван Костов.

"Дами кани Борисов в кабинета", пише "24 часа" и допълва, че броят на дамите, които ще получат ключови постове в новото правителство, се увеличава. Освен Нона Караджова, изданието посочва още едно име - Андриана Сукова-Тошева, която ще отговаря евентуално за земеделието.

Министри от Брюксел ще са остриетата на Бойко Борисов в новия кабинет, смята пък "Стандарт". Експерти, работили години в сърцето на Европа, щели да поемат ключовите постове във властта. Вестникът допълва, че Николай Младенов най-вероятно ще поеме отбраната, а Владимир Уручев - енергетиката.

"ГЕРБ няма да успее само със собствени експерти", заявява пред "Класа" политологът Румяна Коларова.

"ГЕРБ смята да премахне депутатския имунитет", обявява под глава "Сега". Според председателя на парламента Цецка Цачева, от Главната прокуратура също е изявено желание да се премахне напълно депутатския имунитет.

В БСП подозират, че Бойко Борисов ще работи за въвеждането на президентска република, допълва изданието. Цачева отприщва мерки срещу корумпирани депутати, коментира "Новинар". "ГЕРБ обеща да премахне вота с чужди карти", допълва "Монитор" от думите на Цачева пред БНР.

Тръгваме с доверие към правителството на ГЕРБ и го подкрепяме, заяви депутатът от "Синята коалиция" Иван Иванов, предава "Труд". Той е посочил, че до момента в разговорите с Борисов сините не са поставяли условия за техни министри.

Същата теза за подкрепа на "Синята коалиция" към кабинета на ГЕРБ потвърждава и депутатът Димо Гяуров, цитиран от "Новинар".

"Бойко трябва да покаже, че вече не е оня човек", е озаглавено интервю във в. "24 часа" с лидера на ДСБ Иван Костов. Той посочва, че нямат друг ход, освен да подкрепят правителството на ГЕРБ, защото иначе ще се даде шанс на БСП.

"Бойко Борисов ще влезе в прожекторите на общественото внимание. Той и министрите му ще бъдат публични, всички ще ги наблюдават - медии, опоненти, опозиция, ние. Той трябва да покаже, че не е оня човек, който е бил някога. Самият той настоява на това, всички чакаме доказателства.

Няма по-голямо изпитание от това да поеме огромна обществена отговорност в условия на тежка икономическа криза с почти скъсани отношения с ЕС. Ще се видят всички плюсове и минуси и на премиера, и на цялата партия ГЕРБ. Ако започнат да се връщат към стари практики, също ще се види", казва Костов.

"В ДСБ да не са крепостни селяни", казва в интервю за "Труд" зам.-председателят на парламента Лъчезар Иванов. Той посочва, че със "Синята коалиция" не е говорено конкретно за министерски или зам.-министерски постове.

По думите му меморандумът, който предлага ГЕРБ на "Синята коалиция", РЗС и "Атака" е демаркационна линия за това кои в парламента ще бъдат опозиция и кои ще бъдат подкрепящи правителството.

"Правят опити да свалят Волен Сидеров", обявява "Труд". Бившият депутат от "Атака" Митко Димитров събра 35 души на извънреден национален събор. Целта е да се промени устава. С 34 гласа "за" и един "против" вчера беше решено партията да има седем съпредседатели.

Промените в устава ще бъдат внесени в Софийския градски съд. Другите заглавия по темата: "Бивши депутати пробваха да дублират "Атака" ("Сега"), "Вътрешен преврат разтресе "Атака" ("Новинар"), "34 люспи от "Атака" ще свалят Сидеров" ("Монитор"), "Отцепници в "Атака" събарят Волен" ("Експрес").

"Станишев и вълците в БСП - в окопна война", е заглавието на анализ в "Труд". В БСП започва дълго и горещо лято. Станишев срещу вълците. Рекапитулацията след съботния пленум е 1:0 за Станишев. Той - с вот, те - без оставката му, пише авторката Валерия Велева. Според нея Станишев не иска да остане в историята като втория Виденов, затова на всяка цена ще защитава управлението си.

"В окопа на Станишев са хора, които не могат да се реализират сами", заявява в интервю за "24 часа" Младен Червеняков. Той бе един от тези, които гласуваха недоверие на Станишев. От 10 години не си говорим, сега е моментът за нова политика чрез ново ръководство, посочва той.

Пред същото издание Корнелия Нинова казва - "Сергей е искрен - готов е да се състезава за поста". Моята оставка я подадох - това е разбирането ми за мъжко поведение, изтъква тя.

"Фонд "Земеделие" уж движи проектите, ама не", констатира под глава "24 часа". Изборите удариха яко фермерите, които подготвят проекти по Програмата за развитие на селските райони. Оказва се, че никой не придвижва документи, подадени от януари до май към фонд "Земеделие" и те отлежават в местните земеделски служби. Има нареждане от София да се занимаваме само с преки плащания на субсидии, обяснил чиновник от служба в Южна България.

Под заглавието - "А сега накъде?", "Труд" помества материал за петимата министри от НДСВ и земеделският Валери Цветанов от ДПС, които вече не са част от националната политика.

Според изданието Николай Василев се връща обратно към частния бизнес, Даниел Вълчев го чакат в Софийския университет, Миглена Тачева продължава като съдия и адвокат, а Гергана Паси ще остане в орбитата на европейските проекти. "Ставам нормален човек", заявява Валери Цветанов, а Николай Цонев посочва, че каквото и да работи, ще го прави от сърце.

България преживя черен уикенд с 13 жертви по родните пътища и три -  в съседна Гърция, отбелязва на първа страница "Труд". Жестока катастрофа спря юбилейното 40-то рали "България". При инцидента загина навигаторът Флавио Гугелмини. Темата е акцент и в другите всекидневници.

Около 20% от хотелите по морето вече са затворили врати в разгара на летния сезон, посочва "Сега", цитирайки директора на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Основната причина е слабата посещаемост. Курортите на юг от Бургас са стигнали 20% заетост на леглата.






Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emil60
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3318135
Постинги: 765
Коментари: 1064
Гласове: 5233
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930