Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2009 23:25 - Сливен - минус или плюс!
Автор: emil60 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1333 Коментари: 0 Гласове:
1



"Кутията на Пандора" в НАП-Сливен вече се разплита Дата : 21 Август 2009 г. 17:10 ч. Последна редакция : 21 Август 2009 г. 17:51 ч.   image



     
  image  image  image

"Надявам се да се направи сериозна проверка и съответните органи да си свършат до край работата. Навремето алармирах за нередностите, които са достояние на целия град, и изразих позицията си не като кмет, а като гражданин". Това заяви
кметът на град Сливен Йордан Лечков.

Още през пролетта той първи разпространи до медиите списък с имена, свързани със скандални разкрития около НАП-Сливен и магистрати от областта и техните връзки с политическия елит в София, информира агенция Кросс.

От пресцентъра на общината още през април публикува списък, в който фигурират десетки данъчни служители, прокурори, политици, счетоводители и техни родственици и близки. Цялата схема е наречена "Служебно-роднинска-приятелска-религиозна-финансова групировка Пандора АД-Сливен". Имената са на данъчни инспектори, служители в НАП-Сливен, прокурори, счетоводители, политици и др.

Според разпространеното от Община Сливен съобщение на "Кутията на Пандора" е осигурен медиен уют срещу много пари, които не са декларирани никъде. Най-отгоре на пирамидалната схема на "Кутията на Пандора" е поставена кутийка с наименованието Биг Бос.

Въпросният бос обаче не е назован. Следва кутийка с името на депутата от ДПС Янко Янков. Следващата кутийка е на депутат, чието име не е назовано. Другата е на депутатката от Българска Нова Демокрация Кръстанка Шаклиян. После следва кутийка на депутат, който "обаче не е Иван Славов от БСП".

Присъстват и имената на Диана Хитова, депутат от БСП и съпруга на окръжния прокурор Пейчо Хитов, на самия Пейчо Хитов, на още двама прокурори от окръжна прокуратура-Сливен - Пламен Стефанов и Гангалов. В списъка са още бившите шефове в НАП Мария Мургина на национално ниво и Румяна Дулева в Бургас, а самият директор на НАП-Сливен Петко Дюлгеров е посочен като Негово Превъзходителство.

Освен имена, в списъка на Лечков има изброени и облагодетелствани фирми
, между които фирма за изкупуване на вторични суровини, фирми на сина и на снахата на депутатката Кръстанка Шаклиян, голяма счетоводна кантора и Мелничен комплекс, фирма на общински съветник и кандидат за кмет във верига за източване на ДДС в особено големи размери. "Цялата информация, която изпратих на медиите, за да започнат разследването си, е изпратена и на президента, министър-председателя, главния прокурор, НАП, ДАНС, Европейската комисия, Комисията по корупцията и всички възможни институции, включително и техните сливенски представителства", каза кметът Лечков.

Авторите на документа обявяват и журналистически конкурс за най-добро разследване и публикуван анализ със снимков материал на къщи, офиси, и коли на "участниците в Кутията на Пандора".

За носителя на първа награда тогава бе обявена и премия от 10 000 лева, за втора 7 000 лева, а трета 3000 лева.



Тагове:   Сливен,   плюс,   минус,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emil60
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3310969
Постинги: 764
Коментари: 1064
Гласове: 5231
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031