Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2009 23:16 - Моля да ми простите, толкова мога и толкова правя!
Автор: emil60 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 744 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.09.2009 23:17


С пожелание за лека нощ, моля да ме извинят всичките  131 избрани блога от мен, в които нещо хубаво ме е привлякло и не винаги успявам отново да ги посетя. Толкова мога и толкова правя, но ще се опитам да бъда по-добър, ако времето ми позволи...
А сега това, което прочетох преди минути:

Удивително! Иренкръстевски вестник се самозабрави от навеждане image image
Дата: 26-09-2009 11:58

Читатели : 3205

imageПубликуваме статия във в. „Монитор”, която е фундаментална от всички ъгли на зрение. В нея се клейми всичко онова, което се е случвало досега и времето, и хората, на които Ирена Кръстева и Делян Пеевски всъщност, трябва да целуват краката, че ги създадоха.

 

 

Днес обаче на мода е бате Бойко – „разбивачът” и вестникът на Кръстева – Пеевски  пише циничното: „Така освен повсеместното усещане за безнаказаност, страната ни заприлича на една китна балканска Швейцария. Просто защото родните улици се напълниха с милионери… които обаче са изкарали парите си по втория начин.”

Ето и пълният текст на публикацията:

 

„Сещате ли се за онзи виц, в който се казваше, че в книжарниците пуснали голяма промоция. Книгата "Как да станем милионери за 10 дни" се продавала заедно с подарък…Наказателния кодекс. Както се казва, хората да знаят какво ги чака в бъдеще. Досега обаче като че ли читателите на книгата за бързо богатство все забравяха да прочетат бонуса от книжарницата.
Така освен повсеместното усещане за безнаказаност, страната ни заприлича на една китна балканска Швейцария. Просто защото родните улици се напълниха с милионери… които обаче са изкарали парите си по втория начин. И пак чрез него се надяваха да се "оправят", ако случайно разследващите се появят на вратата им, за да им търсят сметка за охолния начин на живот.
За никого не е тайна, че най-често парите, "заработени" с пот на челото от родните бизнесмени от ъндърграунда, идват от наркотрафик, източване на ДДС и кредитни карти, контрабанда и завличане на държавния бюджет чрез шуробаджанашки сделки. Самите схеми за "изпирането" на спечелените милиони също са добре известни както на разследващите, така и на обикновения данъкоплатец. И въпреки това години наред никой не направи нищо, за да пресече тези престъпления от корена. Никой не се опита да "спре кранчето" на групировките и чрез конфискация да вкара мръсните пари на мутрите в държавния бюджет. Просто защото над престъпността у нас бе опнат огромен чадър.
Той обаче не може да бъде описан с елементарното определение "политически". Защото нищо в живота не е еднозначно и просто. Чадърът над престъпниците беше обществен. Те бяха закриляни както от корумпирани политици, полицаи и магистрати, така и от обикновените хора, които не се опитваха да се противопоставят на безобразията им. Честният човечец предпочиташе да си трае и да псува в кръчмата, отколкото да подаде сигнал срещу някой извършил престъпление.
Имената на престъпните босове пък се превърнаха в щит, който всеки уличен бандюга използва в районното, за да отърве кожата, когато го закопчаят за кражба на джанти. Благодарение на това в цялата страна има хиляди преписки, в които знайни и незнайни апаши твърдят, че работят я за Маргините, я за Таки, я за Галевите. Градските легенди за богатството и властта на тези хора се превърнаха в национални, а имената им станаха основна част от обществения живот у нас.
Обикновено след подобна констатация се пише нещо умно. Въпреки това обаче всички умни неща са изговорени нееднократно. Това подсказва, че идва ред на изречението, че крайно е наложително вече да се действа. Подобна заявка вече бе направена от новото правителство. Сигналите за корумпирани политици препълниха бюрата на полицаи и прокурори, а арестите в последните дни доказват, че вече у нас "недосегаеми няма".
И тук идва ред на обществото. Крайно време е хората да осъзнаят, че институциите няма да се справят с престъпността без помощ от обществото. Крайно време е Бай Гошо да разбере, че даването на рушвет, не е "бонус за добре свършената работа" от някой чиновник, че момчетата с хубавите коли и дебелите ланци не са мениджъри и че никой не подарява фирма, печелеща милиони. И когато Бай Гошо и приятелите му се сетят, че освен сигнал за изчезнало коте, в полицията могат да подадат и информация за извършено пред тях престъпление, борбата срещу организираната престъпност ще стане реална. В противен случай у нас никога няма да настъпят слънчеви дни, които да извадят сенчестия бизнес наяве”.

 

Сега нали се сещате, защо премиерът и ГЕРБ никога няма да пипне „медийният монопол” на Кръстева и Пеевски?

Ех, Доган, ех, Доган, шапка да ти свали човек! До земи.

 

Afera.bg

.




Тагове:   мога,   моля,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emil60
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3318907
Постинги: 765
Коментари: 1064
Гласове: 5233
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930