Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2009 19:34 - Събота - ден и за приятно четиво:
Автор: emil60 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1609 Коментари: 0 Гласове:
2



Музикална душ кабина в банята на хубавата Калина image Публикувана: Събота, 28-ми Ноември 2009, автор: Калина Влайкова; прочитания: 1368; коментари: 0 image

Синята спалня е любимото място за уединение и почивка на депутатката.

Представяте ли си някой да вземе една торба пари и да я подари на парламента? Звучи най-малкото абсурдно.

Точно това обаче е направила младата депутатка от “Атака” Калина Крумова. От два месеца тя ремонтира за своя сметка из основи ведомственото жилище на Народното събрание, което й се полага само за 4 години. Превърнала е неприветливата квартира в очарователен апартамент, който вече с гордост възприема като свой дом.

“Когато влязох за първи път в началото на мандата, нямаше абсолютно нищо. Само голи стени и празни помещения”, спомня си Калина. Очарована била обаче от разположението на жилището - слънцето огрява от сутрин до вечер мансардата на последния етаж. Вътре е топло, светло и уютно. Затова избрала да остане именно тук. И се подготвила да комбинира задълженията на народен представител с несвойствени за една 24-годишна дама строително-ремонтни дейности.

“Онзи ден в пленарната зала колежката Деница поиска химикал, а аз й подадох отвертка”, залива се от смях новодомката. От два месеца в чантата й редом със законопроектите и писмата от избиратели “живеят” рулетки, брошури на мебелни къщи и най-разнообразни мостри.

Започнала с подмяна на старата входна врата от обикновен шперплат. “Такъв картон не може да ме пази”, категорична е Калина. Тутакси монтирала солидна врата на нейно място, но парламентарната администрация я изправила пред неочакван процедурен проблем. “Не ми позволяват да изхвърля старата, защото се водела с инвентарен номер. Предложих им да си заведат моята, но не можело”, свива рамене тя. Затова “картонът” сега се пази подпрян на етажната площадка.

Замазка, латекс, фаянс, теракота - и жилището се променило до неузнаваемост. Сменила навсякъде дори дограмата, а на мансардните прозорци сложила специални стъкла с тъмно фолио за предпазване от най-силните слънчеви лъчи. Сама си монтирала и климатик.

Всяко помещение е решено в свой цвят и стил. А любимата стая на Калина е синята спалня.

Избрала е не масовия, студен ултрамарин, а нежен морски нюанс - между цвета на изумруд и тюркоаз. В тон са пердетата, килимът, стените, самата спалня и дори вратата й. “Как защо, защото съм от морето”, обяснява бургазлийката. Другата й голяма гордост в спалнята е големият гардероб с огледални врати. Не че ще побере всичките й тоалети...

Без съмнение обаче атракцията в апартамента е банята. А гвоздеят е новата душ кабина с музикална радиоуредба. Калина натиска копчето и в помещението се разнася денс парче. После почват новините...

“Дори мога да си пускам парламентарния контрол в банята. Представяте ли си? Къпеш се и слушаш Цецка Цачева. Удобно е, ако някоя болест ме прикове вкъщи”, избухва в смях Калина. За музикалната екстра платила неочаквано скромна сума - колкото за нормален душ със “слушалка”. Допълнителна глезотия в жилището е отделната тоалетна за гости. Калина щателно ремонтирала и нея.

Гостите се посрещат във всекидневната, която комбинира хол и кухня. Първото е почти готово - обзавеждането е с леки и стилни мебели, които не задръстват помещението. Светлите стени дават още повече простор.

Чакат се само цветята, които ще изпълнят ъгловата част под скосения таван. Калина обаче иска да минат празниците и инвазията на коледните звезди по цветарските магазини, за да има по-голям избор. Затова празната ниша сега е обитавана само от две големи плюшени играчки - мечок и маймуна. Предстои на секцията да се появи и телевизор, макар че Калина не е очарована от идеята. Въпреки че работи в телевизия от дете, не обича да прекарва часове пред екрана. Предпочита да си гледа картината, закачена метър и половина по-нагоре - скъп спомен от Сливен, който я избра за депутат. Купила си я от изложба при първата командировка там.

Празна е и другата част на помещението. Там предстои да се монтира кухнята. Сега Калина няма печка, хладилник, пералня. Това е единствената част от ремонта, която е за сметка на Народното събрание. Заради тежките процедури по обществените поръчки обаче не се знае кога домакинята ще успее да сготви у дома. А тя умее и обича да готви. За прането пък ходи при колежката Деница Гаджева, която живее през няколко входа.

“Явно администрацията на парламента мисли за сплотяване на народните представители чрез битовите им проблеми”, гледа на нещата Калина откъм смешната страна.

Подпомогнала обаче процеса с покупка на “миялна” и “пералня” - всъщност сушилник за съдове и леген.

В бъдещата кухня сега има само голяма ваза. Калина я купува точно преди гостуването на екипа ни. Доскоро по черните плочки били разхвърляни безброй розови листенца и свещи.

Всички обаче ме закачаха, че съм имала романтични вечери. Пък и не е практично при почистване”, решила да ги прибере тя.

Приятели и колеги я обявили за доказано луда да инвестира толкова средства в чуждо, при това държавно жилище. Засега отказва да тегли чертата и да сметне колко се е охарчила. “Много. Не ми се мисли. Ще трябва да ме изберат за втори мандат”, смее се Калина. В краен случай шеговито обмисля да поиска наем от наследника си след 4 г. Защото тогава в най-добрия случай ще успее да си вземе обратно някои от мебелите. Всичко останало ще е нейният личен подарък на парламента.

Наистина е странно, защото тя живее в София отдавна и разполага тук с апартамент на своите родители. “Имах нужда от място, което да си е само за мен. От повече самостоятелност. Това е моята хасиенда. Вярно, похарчих пари. Но пък 4 г. ще се прибирам тук и държа да ми е хубаво”, доволна е от свършената работа Калина. Няма търпение да дочака кухнята и да организира тържество за официалното откриване на своя нов дом.



Тагове:   събота,   ЧЕТИВО,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emil60
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3318090
Постинги: 765
Коментари: 1064
Гласове: 5233
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930