Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2010 12:44 - И това ще запомня:
Автор: emil60 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1039 Коментари: 0 Гласове:
0



Словашките цигани подкрепиха кандидатурата на страната си. Българските комунисти - не Името на словашкия кандидат за еврокомисар Марош Шефчович стана популярно в България, па и по света покрай номинацията на българската му колежка Румяна Желева. Шефчович, който е социалдемократ, беше нарочен от десницата в Европейския парламент като бартер за Желева: ЕНП се закани, че ако падне нейната глава, словакът също ще има проблеми. Беше извадено и едно изказване на Шефчович отпреди 4 години, когато той е бил посланик на страната си в Брюксел. В него той казва, че словашките цигани използват – в друг превод експлоатират – социалната система на страната.

ГЕОРГИ ДАСКАЛОВ

Заради това изказване словашкият кандидат беше атакуван от ЕНП, като представители на най-голямата фракция в Европейския парламент заявиха, че това е откровено антиромска позиция и поради това кандидатът не може да заеме поста.

Последва нещо наистина забележително: в декларация Съветът на неправителствените организации на ромските общности в Словакия подкрепи словашкия кандидат за европейски комисар, а директорът на музея за еврейска култура в Словакия заяви, че Шефчович е един от най-толерантните хора, които познава.

В същото време предшественикът на Румяна Желева в българското министерство на външните работи и сегашен евродепутат Ивайло Калфин заби последния пирон на провалянето на българската кандидатура. Той даде интервю за “Еуроактив”, в което съобщи сензационната подробност, че Желева е била изпълнителен директор на регистрираната в Лихтенщайн фирма “Етко Шнайдер”.

Калфин каза още, че това е фирма, създадена от българските комунистически тайни служби и че – това е страшно интересно – тези компании “продължават да бъдат една от най-добре пазените тайни в периода на прехода на страната и се смята, че те са отговорни за кражбата на голяма част от богатството на държавата”.

И това го казва човек, който през целия си съзнателен живот е бил комунистически апаратчик – първо в т.нар. Димитровски комунистически младежки съюз, после във външно министерство, после депутат, после съветник на Първанов, после външен министър на България, сега депутат от БСП в Европейския парламент. Целият живот на Ивайло Калфин е бил в служба на БКП, сега именувана БСП.

И той казва, че фирмите на Държавна сигурност, която си беше и продължава да бъде част от неговата партия, са ограбили България.

Боже, колко мъка има на тоя свят, Боже.

Провалът на кандидатурата на Румяна Желева тепърва ще се анализира, обаче една тъжна и грозна констатация се набива веднага на очи: словашките цигани имат повече усещане за национална принадлежност, отколкото българските комунисти.

Факт.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emil60
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3317776
Постинги: 765
Коментари: 1064
Гласове: 5233
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930