Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2010 09:59 - Интересно развита и коментирана тема в "Капитал":
Автор: emil60 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 838 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.02.2010 09:59



От вестник "Капитал":


Арестуваните покрай Алексей Петров братя Дамбовците се оказаха и незаконни собственици на защитени животни

От Павлин С. Жотев
 
Лошото ченге

Ще постави ли разследването срещу Алексей Петров и компания разделителна линия между държава и престъпност
Годината на тигъра се оказа доста критична за братята Пламен и Йордан Стоянови, които хората в Кремиковци знаят като Ждрольовците или Дамбовците. Те бяха арестувани в полицейската акция "Октопод" и при задържането им се оказа, че в двора на къщата им има малък и напълно незаконен зоопарк.
Новината за това тръгна от видеоклип, който МВР качи на сайта си. На него се вижда клетка с тигър (докато полицай зад кадър казва "е сега искам да ме снимаш с тигъра") и един уплашен леопард. Тази екзотична подробност беше веднага подета и усилена от всички медии.
Първоначално се смяташе, че става дума само за животните, показани в клипа. После медийната фантазия увеличи зоопарка до фантастични размери. Според "Стандарт" "в двора на имота [антимафиотите] открили частен зоопарк с тигър, крокодили, жираф и леопард". В бързината явно никой от вестника не си е задал въпроса как Ждрольовците биха запазили в тайна единствения жираф в България. Последното животно от този вид беше убито в ловешкия зоопарк със сълзотворен газ в средата на 90-те. Според "24 часа" животните в кремиковската къща са били "тигър, пантера, пума и крокодил".
В крайна сметка се оказа, че кремиковските двама братя са отглеждали три тигъра и един леопард. Те са имали отделни клетки и за тях, според шефа на столичния зоопарк д-р Иван Иванов, са полагани сравнително добри грижи, тоест хранени са редовно.
Веднага след ареста полицията се обажда на държавната служба, която отговаря за подобни случаи – регионалната инспекция за околната среда и водите (РИОСВ). Служителите на ведомството пристигат веднага и се взима решение животните да бъдат преместени в зоопарк. С леопарда това се случва веднага – може да го видите в онази ужасно миришеща клетка на хищните котки в софийската зоологическа градина. За тигрите процедурата е малко по-различна, защото животните са много големи и преместването им ще се случи, когато се намери къде да бъдат настанени.
Причината хищниците да бъдат конфискувани е много ясна. Според експерт от РИОСВ, цитиран от БНТ, отглеждането им извън зоопарк е абсолютно незаконно след февруари 2008 г., когато се приема закона за защита на животните. Случаят със зоопарка на Данговците е още по-сериозен. В репортажа на БНТ се твърди, че тигрите са сибирски. По принцип всички животни от този вид са защитени и търговията и притежаването им е строго забранено. Сибирските тигри пък са едни от най-редките в света. По различни данни на свобода живеят около 400 такива животни, а в зоопарковете по света – 490.
Как точно Дамбовците са се сдобили с тигрите вероятно ще разследва полицията, но хората, които обичат животните, могат да са сигурни, че за страданието на хищниците в кремиковските клетки ще бъде отмъстено. Двамата братя, поне за известно време, също ще гледат света около тях през решетките...

Кометнтари:

Анонимен потребител 1
От: беглец [Анонимен | неутрално]
повярвайте че в кремиковци са много по добре отколкото ще са в зоопарка
 
Анонимен потребител 2
От: баба меца [Анонимен | неутрално]
12 февруари, 18:10 Отговор
първо,животното не е леопард,а ягуар. и второ на снимките се вижда много добре при какви условия са гледани животните,така че моля,като представяте информация на хората нека тя да бъде вярна
 
Анонимен потребител 3
От: От мястото на местопрестъплението: Кремиковци [Анонимен | неутрално]
12 февруари, 18:15 Отговор
до беглец
да, така е, ама хората от Кремиковци, дето има работят във фирмата, ще трябва да отидат в зоопарка, та да са по-добре. :)
Дано някой работил там да чете тук и да напише, какво се случва.
55 милион лева печалба...екстра...и яхти в Гърция...
Дай Боже всекиму.



 
Анонимен потребител 4
От: Тигъра [Анонимен | неутрално]
Искам обратно. Който разчита да го храни държавата България мре от глад. Пазачите ми крадат от месото и ще мина на невнимателни посетители:)))))
 
Преглед на профил 5
От: борко [Регистриран | неутрално]
12 февруари, 23:02 Отговор
Аз имам предложение - държавата ще спести пари, като вместо в затвора, прати Дамбовците в клетките с тигрите!
"Хей, тигре, тигреее..." ;-)
 
Анонимен потребител 6
От: JayV [Анонимен | весело]
13 февруари, 00:13 Отговор
  Трябвало е да добавят и още една клетка с последния защитен екземпляр - хитрия кремиковски вълк Лупи. Чудесно щеше да се впише в пейзажа.
 
Анонимен потребител 7
От: Българската мечта [Анонимен | неутрално]
13 февруари, 02:22 Отговор
Е, завиждат им на Дамовците! Къде по света има таквоз животно - да продаваш банички и да станеш мултимилионер? Условието е да продаваш банички на Кремиковци, а с камионите да отнасяш шлака.Сливи за смет - ха ха, това е българската мечта. Нека да си плащат данъкоплаците за тока и газта на Кремиковци - стотици милиони борчове. За 50 лева ти спират тока посмъртно
 
Анонимен потребител 8
От: Бонана [Анонимен | неутрално]
Животът на изток от Рая отново ускори пулса - я вижте какви нещица ни връхлетяха - убийство Цанков
 
Анонимен потребител 9
От: ... [Анонимен | неутрално]
13 февруари, 08:35 Отговор
Трябва да пуснат тигрите да патрулират срещу бездомни кучета.
 
Анонимен потребител 10
От: hahahaha [Анонимен | неутрално]
13 февруари, 14:17 Отговор
полицай зад кадър казва "е сега искам да ме снимаш с тигъра"
Последното животно от този вид беше убито в ловешкия зоопарк със сълзотворен газ

Анонимен потребител 11
А може ли да се разследва дали тези кръвожадни животни не са хранени с НЕУГОДНИ на братята и сие хора?
Къде е онзи ВЕНЕ Сотиров от Кооптърговия, който изчезна????
Вчера пишеше в някоя медия, че ТОЧНО Вене Сотиров е "захранил " бащата на двамата братя с бизнес. Оттам се разширил и братята забогатели.
Излиза, че този изчезнал Вене Сотиров от УЖ незнайна и неважна КООПтърговия е важен. Защо не се разслева дейността на това уж безлично предпри
 
Анонимен потребител 12
Защо не се разследва дейността на това уж безлично предприятие Кооптърговия, което изпраша служителите за награда на задгранични екскурзии.СЕГА.
И всичко е свързано с БКП/БСП.
Вижте само хората.
Като братя/масони се поддържат.
 
Анонимен потребител 13
Всички мръсни крадливи комунисти в ЗАТВОРА. Не ги пускаите за нищо на света докъто не издадат на кого снасят пари и кой им дърпа конците. Те ще пропеят защото са бъзльовци! За да се оттърват ще издадат ДРУГАРИТЕ си дъртите червени красливи барони.
 
Анонимен потребител 14
От: много добре! [Анонимен | неутрално]
днес, 01:14 Отговор
До коментар [#2] от "баба меца":
нещо не разбирам - коя точно информация не е вярна? това, че е незаконно да имаш тигър ли? т.е. баба меца смята, че всички трябва да си имаме тигри в къщи, ако сме поиздоили кремиковци, или нещо такова? бабо мецо! ти какво искаш всъщност?
а ти, бе, беглец - какво им е добре в кремиковци? ти що не го купиш, та да си го има, на тигрите да им е добре, и да го понаправиш еко и печелившо? и да не четем по вестниците за тия свинщини?
я ми кажи, беглец - с чии пари са купени тия тигри? - къде им е по-добре не ме интересува!

 
Анонимен потребител 15
От: Емил Димитров [Анонимен | неутрално]
днес, 09:49 Отговор
Пледирам за невинност на арестуваните!
1.Те невинно са се сдобили и притежават защитени животни.
2. Невинно ползват информация, която не би трябвало да е у тях, ама на, случило се!
3. Притежават движимо и недвижимо имущество, за което трудно може да се докаже, че е закупено с личните им доходи, но те и тук не са виновни - някой им го е дал.
4. По поведението им се вижда, че изобщо не са притеснени от ареста, а и тяхната защита също не е притеснена. Напротив - адвокатката е възмутена от дъното на душата си... Не може да няма основание...
5. В тяхното обучение са вложени толкова средства... Преподавателите им щяха ли да позволят да се развиват, ако нямаха качества...
...Ако бъдат осъдени и вкарани в затвора... не ми се мисли колко парични потоци ще сменят посоката си...
Невинни са и това си е...



Тагове:   капитал,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emil60
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3311097
Постинги: 764
Коментари: 1064
Гласове: 5231
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031