Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2010 23:04 - А Свободата е една илюзия...
Автор: emil60 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 591 Коментари: 0 Гласове:
1



“...Така след много месеци се добрах до търсеното. Защото нищо не се губи, нищо и никога. Все остава някаква следа ­ я анулиран чек, я отпечатък от червило, я стъпка в лехата, я презерватив на алеята в парка, я остра болка в старата рана, я първите детски обвучици, я някакъв примес в кръвта. И всички времена са едно време, и всички мъртви никога не биха съществували, ако не им дадем живот с нашето определение, и от далечния полумрак очите им ни гледат умолително.

            Ето в това вярваме ние историците.

            И обичаме истината....”

                  Из “Цялото кралско войнство”/края на глава V/

                                                                  Робърт Пен Уорън


Новини image 20:15
23.02.10 Масларова плати 50 000 лв. за свободата си автор: Ивайло Крачунов image

Безценният ремонт на социалния дом в Стара Загора превърна Емилия Масларова в клиент на прокуратурата. Бившата социална министърка вчера бе обвинена в длъжностно престъпление и присвояване на 11 038 405 лв.

Соцдепутатката подрани с пет минути за срещата си с магистратите от Националната следствена служба (НСлС). Точно в 9,55 ч пред парадния вход на бул. "Г. М. Димитров" 42 заби спирачки скромно "Сузуки Лиана". Масларова пъргаво изскочи от японския автомобил и хлътна в сградата на следствието. По същото време петдесетина репортери, въоръжени с камери и апарати, нетърпеливо чакаха да се появи с розово "Бентли" или най-малко с "Мерцедес" до задния вход на НСлС. Оказа се напразно.

В 10,28 ч Масларова внимателно си сложи черните очила и с непроницаема физиономия се качи в сузукито. На задната седалка до нея се настани адвокатката Даниела Доковска.

Оказа се, че доскорошната закрилница на бедните е платила за свободата си 50 000 лв. гаранция.

Масларова ще отговаря пред закона за злоупотреби при реконструкцията на социалния дом в Стара Загора. Проверката на разследващите показала, че за довършването на сградата под Аязмото ръководеното от нея социално министерство е отпуснало 18,8 млн. лв., но от тях действително извършените реконструкции са за 7,8 млн. лева. Останалата сума била присвоена чрез фалшиви протоколи за ремонт, категорични са магистратите.

Според прокуратурата целта на Масларова е била да набави облага за себе си и за Венцислав Драганов, с когото са приятели от десетилетие. Случайно или не тя преспивала в хотел "Армира", за който разследващите имали данни, че се контролира от Драганов. В луксозния комплекс до Старозагорските минерални бани Масларова на няколко пъти организирала и мероприятия на повереното ведомство.

"Емилия Масларова е подписала документите за обществената поръчка за ремонта. Целта е била тя да бъде спечелена от определена фирма", подчертаха магистратите. Във връзка със скандалния ремонт прокурорите са обвинили в длъжностно престъпление бившия заместник на Масларова инж. Димитър Димитров и ексглавния секретар на ведомството Иван Пенев.

За да не чакат старта на делото зад решетките инж. Димитров ще трябва да внесе гаранция от 30 000 лв., а Пенев - 20 000 лв.

Под ударите на закона ще попаднат и Венцислав Драганов и Михаил Методиев, които според прокуратурата са съучастници в престъплението. Те били свързани с фирмата, която е спечелила обществената поръчка за строително-монтажните дейности в старозагорския социален дом.

Срещу двамата бизнесмени са повдигнати обвинения в документна измама.

До редакционното приключване на броя Емилия Масларова не пожела да си вдигне GSM-a . След над 10 позвънявания депутатката изключи мобилния си телефон.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emil60
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3319291
Постинги: 765
Коментари: 1064
Гласове: 5233
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930