Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2010 18:41 - Е, нищо лично - добре дошло ли е "Торнадо"?
Автор: emil60 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3414 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 09.12.2010 22:16


„Торнадо” завихри печата

image Публикувано от Станимир Тенев на 27 ноември 2010 в категория Любопитни, Разкрития. RSS 2.0.


image

Първият брой на вестник "Торнадо"

Излезе първият брой на вестник „Торнадо”

Централна тема на седмичника „Торнадо“ е политическият проект на президента Първанов. Под заглавието „АБВ готви преврат” медията ни известява: „Първанов сваля Борисов. От дни политически брокери търгуват с тайния списък на кабинета на президента. До момента поне 4-ма олигарски са платили огромни пари за секретния документ, пробутват свои хора в бъдещите министерства”.

„Първанов сформира „Кабинет на спасението. Компроматна война стартира през януари. АБВ ще спасява България чрез предсрочни избори. Вече бил готов съставът на Първановия кабинет, който да поеме управлението. Все още не ясно какви постове ще заемат Румен Петков и бившият шеф на „Гранична полиция” ген. Красимир Петров.

image

Челната страница на вестник "Торнадо"

Засега се знае със сигурност, че сред основните спонсори на АБВ са пловдивският бизнесмен Георги Гергов, който е семеен приятал на Първанови, братя Диневи от Свети Влас, собствениците на „Пещерска” Атанас Петров и Антон Щерев, техният конкурент Миню Стайков от Карнобат, Лука и Иван Ангелови, собственици на фирмата за пилешки продукти „Градус” в Стара Загора, Николай Вълканов – Минстрой холдинг, фирмата, изплатила прословутия хонорар на Доган” – пише „Торнадо” и изброява още бизнесмени.

„Галеви поръчали Трактора, връщат му за доноси” – под това заглавие вестник „Торнадо” информира: „Маргините са пробили Станишев, предупредили Румен Петков дупнишките бизнесмени. Братя Галеви са взели на мушка Трактора. След като близо две години ги разкарваха по арести, следствени служби и съдилища, двамата имат да връщат на бившия си „другар” от отряда на баретите. Поръчката им била Алексей Петров-Трактора да бъде сготвен. Жаргонът „сготвяне” бил употребен иронично, защото това била любимата думичка на доцента по икономика. Така поръчвал, докато бил на власт, наказателни акции срещу противници” – пише вестник „Торнадо”.

image

Издателят Огнян Стефанов

„Искам на метла да прелетя над главите на политиците” – твърди в интервю за „Торнадо” журналистката и кинокритичка Люба Кулезич. „В поредния маскарад АБВ някакви хора се опитват да влязат в нови роли, но са си същите хора. Това е алтернатива, зачената в грях” – твърди Люба Кулезич. На въпроса на интервюиращия Огнян Стефанов: „Има още една алтернатива – Алексей Петров бил готов да стане държавен глава. Не чувстваш ли някаква особена загриженост за обществото, за неговото бъдеще?” Люба Кулезич отвръща:image

„Обществото няма нищо общо! Става дума за цирк, за куклен театър, за театъра на Карабас Барабас. Това просто не е истина. Тези хора са дълбоко имитативни. Примерно Янето. Наема студентка на своя съратник Семов за булка. Но те изглеждат нелепо, несъвместими са за всеки нормален поглед” – твърди Кулезич. В интервюто тя казва на издателя на „Торнадо” Огнян Стефанов: „Почваш нов вестник в условия, които са , меко казано, неподходящи. Това означава, че човек се осланя на скритата, вътрешна вяра, на някакво особено доверие в чудото”.

В първия брой на „Торнадо” има и обширно интервю с Мариус Куркински. „Хвалбите ме застрашават. Любимите хора не изчезват, а продължават да живеят” – твърди актьорът в първия брой на „Торнадо“, чието мото е: „Бурята ще ни пречисти“.(

Е, все пак "Торнадо"! Трябва да се внимава!






Гласувай:
2



1. анонимен - пич
29.11.2010 17:09
а каде забрави да споменеш статията за агджа и ново очаквания кандидат за президент от АБВ това мисля че е едно от основните , а и интерестни неща във вестника освен всичко
цитирай
2. emil60 - Ами за тези неща зная...
29.11.2010 19:39
от много по-отдавна...
цитирай
3. анонимен - мнението
29.11.2010 22:47
Абсолютно неуместно. Стефанов с АГЕНТУРНОТО име АКАДЕМИКА не е никакъв журналист. Той си е абсолютно безличен и некадърен. Колкото до главния спонсор все пак не знам как се е захванал с него, явно пиле му е изпил мозъка. Вестника няма да се тиражира, просто защото и спонсора няма да изтърпи толкова безмозъчност.
цитирай
4. анонимен - торнадо
04.12.2010 20:06
искрено се надявам, вестникът да няма успех. О. Стефанов е долнопробен играч, който изпълнява мръсни поръчки, а после се чуди защо и какво м му се е случило. Всъщност, той много добре си знае
цитирай
5. emil60 - Скромното ми мнение:
06.12.2010 20:49
Искрено съжалявам, че милата ни Родина се препълни с изключително сериозни жълти вестници. Те помагат на определени хора не само да опазят каквото зловещо са откраднали, но да крадат все повече... и все по-нагло... и все по зловещо. Няма държава в сегашния ни свят с толкова много публични творци на алиби за престъпления от всички цветове на юридическата дъга... Колко ли десетилетия ни трябват да създадем свестен парламент, свестни закони и... да започне създаването на свестни хора... българи, цигани, турци и други... та даже и в обратен ред... има ли значение?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: emil60
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3311068
Постинги: 764
Коментари: 1064
Гласове: 5231
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031