Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2010 12:52 - Нищо лично, нека говорят и без Росен Петров:
Автор: emil60 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1577 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.12.2010 13:05


Новини image 12:26
18.12.10
Премиерът: Завиждат за магистралите, но им прощавам автор(и): Труд, прочитания: 90, коментари: 0 image Пътен възел "Даскалово" Снимка: АПИ

„Щом те посрещат с баница и червено вино, а не те бият с камъни, значи всичко е наред." С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към министъра на регионалното развитие и благоустройство Росен Плевнелиев при откриването на пътен възел „Даскалово", който свързва автомагистралите „Люлин" и „Струма" в посока Кулата. На откриването присъства и вицепремиерът Цветан Цветанов.

За движение на моторни превозни средства се отварят две ленти в посока София, две ленти в посока Перник към Гюешево и две ленти в посока Владая и връзката с магистрала „Струма".

Схемата на пътния възел в тип „диамант" с кръгово движение на едно ниво. Рингът е проектиран като неправилен елипсоид с проектна скорост 40 км/ч. Поради голямата денивелация повечето пътни връзки и кръговото движение са изградени с мостови конструкции.

„2000 души работиха денонощно на магистрала „Люлин" и извършиха работи за 174 млн. евро. Магистралата е на финала, като работите текат по график, а „Даскалово" е изграден два дни по-рано", заяви министър Росен Плевнелиев на откриването.

„Държавата е изпълнила ангажиментите си, платила е 32 млн. евро, 142 млн. евро са по европейския меморандум и нито един лев няма да бъде загубен, което е изключително важно", подчерта министърът.

„Към 10 януари ще бъде готова магистрала „Люлин" и ще я пуснем пробно. През май ще я затворим за няколко дни, за да се преасфалтира, ако има нужда, и ще издадем строителните разрешения. Надяваме се през май да започнем строежа и на първите два лота на „Струма". На 15 януари президентът на Европейската банка ще дойде у нас, за да договорим финансиране. Технологичният срок на „Марица" вече тече, локалите на Южната дъга на Околовръстното ще станат готови през май-юни", отчете подробно министър-председателят Борисов.

Той изрази съжаление, по думите му, „от опитите на български евродепутати да спрат апликационната форма за магистрала „Тракия" в Брюксел.

„Всеки, който има връзчица там, се опитва да спре „Тракия". Българи, и сини, и червени, топят българи. В Брюксел ни се смеят", коментира премиерът и изрази надежда апликационната форма да бъде подписана „въпреки доносите".

„Завиждат, защото строежите на пътища са били в сърцето и мечтите на поколения политици и българи. Ако се поставим на тяхно място - те да правят магистрали и строежи, сигурно и от нас щеше да има такива изказвания, макар в нас да няма завист", допълни Борисов и изрази надежда, че ще получи подкрепа от българите „за това, което прави, и е видно".

„Прощаваме им. Понасял съм много удари, но е важно на кого съдията вдига ръката в края на мача", каза в заключение Борисов и отказа коментар на информацията за раздадени коледни бонуси към заплатите в няколко министерства.
А други пък:

Любопитно image 02:40
18.12.10 Адвокати осъдиха брунейски принц за $ 21 милиона автор(и): Труд, прочитания: 544, коментари: 1 image Джефри Болкиах

Братът на султана на Бруней - принц Джефри Болкиах, бе осъден от бившите си адвокати за неплатени хонорари, писа британският в. “Телеграф”.

Болкиах наел Томас Дербишир и жена му Фейт Заман през 2004 г., за да го защитават в спор с брат му за кражба на милиарди долари от петролните приходи на Бруней. През 2006 г. обаче той реши да ги съди, тъй като злоупотребявали с доверието и имуществото му. В отговор двамата заведоха дело срещу него за ниски хонорари. В хода на процеса бяха разкрити детайли от луксозния живот на принца - например, че имал 2000 коли, 600 имота и яхта. В крайна сметка адвокатите спечелиха и принцът трябва да им плати общо $ 21 млн.


И още нещо:

“Интерпол” намери тайни сметки на бившия хърватски премиер. Може ли да провери и за българи, моля? 17 декември 2010 / 14:19
  • Снимки към новината

Иво Санадер беше министър-председател на Хърватия от 2003 до средата на 2009 година, когато неочаквано подаде оставка и беше заменен от съпартийката си Ядранка Косор. Преди това дълго време беше заместник-министър на външните работи, шеф на кабинета на покойния президент и основател на новата хърватска държава Франьо Туджман, депутат, генерален секретар на съвета за отбрана и национална сигурност, министър на науката и технологиите. Има огромна заслуга за приемането на Хърватия в НАТО, за падането на визите, както и за предстоящото и сигурно приемане в ЕС. Безспорно е, че той след смъртта на Туджман превърна Хърватския демократичен съюз в модерна партия и я освободи от авторитаризма и примитивния национализъм.

ГЕОРГИ ДАСКАЛОВ

Същият този човек, когото мнозина наричат хърватския Иван Костов, преди една седмица бе лишен от депутатския си имунитет и срещу него започна разследване за корупция. В деня, в който се оказа без имунитет, той напусна Хърватия и отиде в Австрия, където беше арестуван, тъй като своевременно беше издадена международна заповед за арест. Предстои да бъде екстрадиран в Хърватия и да бъде съден, а прокурорът по делото заяви, че ще иска максимална присъда – 15 години затвор. Обвинен е, че е ощетил хърватската държава с няколко милиона евро.

Междувременно “Интерпол” се разрови и откри тайни сметки на Санадер, в които има около 1 милион и 300 хиляди евро, хърватските вестници пишат, че баща му, който е обикновен работник, също има някой и друг милион по сметки и че бившият премиер вероятно има множество имоти в страната и по света.

В коментар по аферата “Икономист” написа, че съдбата на Санадер е предупреждение за всички лидери от региона, чиято репутация, меко казано, не е блестяща и изрази надежда, че арестът на бившия хърватски премиер ще подейства дисциплиниращо за балканските политици и че те няма да крадат толкова.

“Икономист” е много хубаво и авторитетно списание, обаче този път като че ли няма да познае. Това че хърватите се държат по европейски и сега един средно крадлив по балканските стандарти политик ще бъде наказан за назидание, съвсем не означава, че това може да се случи и в другите страни от региона – например Черна гора, Сърбия, Румъния, България.

За другите не съм съвсем сигурен, обаче кой министър-председател в България е разследван откъде са му парите, че и “Интерпол” да рови и да вади тайни сметки?

Ето например споменатият и по-горе Иван Костов. 20 и кусур години депутат, два пъти министър на финансите, министър-председател. Знае се колко пари е получавал през тези години, има ведомости. Сега, както пишат вестниците, кара джип “Рейнджроувър”, чиято цена, проверих изрично на сайта, започва от 192 000 лева. Има и по 280 000, и това са базови цени. Откъде пари за това, при положение че и той е женил деца, строил е голяма къща и не е живял на хляб и вода? Казва, че е продал нивите на жена си в Драгалевци, ама нека проверим.

Или наследникът му на премиерския пост Симеон Сакскобургготски? Откъде са му парите, има ли тайни сметки, колко и къде? Или тези, дето бяха под него – Милен Велчев, Николай Василев. Откъде имат пари за хотели, компании, да си купуват къщи в центъра на София и така нататък?

Не питам от просто любопитство, а понеже, както се вижда и от хърватския случай, има основателни подозрения, че министрите и министър-председателите в тази част на света са склонни да крадат. А тъй като изброените хора са имали достъп до пари, които са и мои, искам да знам дали не са ме окрали.

Много мразя да ме крадат. Имах например един приятел циганин, много свестен човек, който обаче взе да ме краде. И си разтурихме приятелството, няма как.

Та, искам да знам, сигурен съм, че и мнозина други искат, откъде някои български политици са толкова богати, колкото се вижда. Сигурен съм, че всичко е наред и законно, ама ей така за успокоение, не може ли “Интерпол” да провери и 20-30 български политици?

Които си избере, нямам претенции.











Тагове:   МАНИ,   Мъни,   ОХО,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emil60
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3316698
Постинги: 765
Коментари: 1064
Гласове: 5233
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930