Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2011 15:58 - Възторг! Какво друго?
Автор: emil60 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1323 Коментари: 0 Гласове:
1



Алексей Петров посъветва премиера да освободи Цветанов, за да прекрати скандала От Дневник
image

 

Фотограф: Георги Кожухаров

image

Борисов възнамерява да прати записите за експертиза в чужбина - 16 яну

Станишев: Не трябва да се плашим, ако ГЕРБ падне от власт - 15 яну

Цветанов: Искане от Брюксел за записите не е получено, ще отговорим в кратък срок - 15 яну

"Капитал": Адвокат на пивоварната е бил президентският съветник Сашо Пенов - 14 яну

Първанов: В изнесените разговори всичко е казано ясно - 14 яну

Михаил Михов не бил собственик на "Леденика", но се е оплакал навсякъде за отнетия й лиценз - 14 яну

Брюксел е поискал информация от София за оповестените записи - 14 яну

Борисов: Убеден съм, че това са манипулирани разговори - 14 яну

"Галерия" с нова порция записи: Премиерът наредил да не закачат шефа на "Леденика" (обобщение и аудио) - 14 яну

Алексей Петров посъветва премиера Бойко Борисов "своевременно да отстрани" вътрешния министър Цветан Цветанов, за да прекрати скандала, предизвикан след разпространените от близкия до него вестник "Галерия" записи от разговори на шефа на митниците Ваньо Танов. Според него, ако министърът се оттегли или бъде отстранен, "всичко ще си дойде на мястото".

"Трябва да се предприемат спешни мерки за прекратяването на този скандал, защото той нанася непоправими удари върху репутацията, което застрашава националната сигурност. Своевременно премиерът трябва да отстрани вътрешния министър Цветан Цветанов, за да започне оттук нататък работата на институциите по-тихо." Това заяви пред Канал 3 Алексей Петров, цитиран от сайта actualno.com и glasove.com. Интервюто е било снощи, но все още не може да бъде видяно в сайта на Канал 3.

Петров прави внушението, че Цветанов умишлено е скрил от премиера, че Ваньо Танов е подслушван. На въпрос как е възможно Бойко Борисов да не знае, че се подслушва телефона на Ваньо Танов, за да говори такива неща с него, Петров отговаря, че този проблем не е на премиера, а на министъра на вътрешните работи, който не е предупредил Борисов, че се подслушва Ваньо Танов.

Индиректно бившият служител на ДАНС защити премиера във връзка с
думите му за спряна акция срещу Мишо Бирата (Михаил Михов и пивоварна "Леденика"), като заяви, че "този разговор е извън контрабандния скандал". "Не зная какви са били аргументите на Борисов да спре акцията на митниците, но при него може да има информация, която да наложи тези негови действия." Но Бойко Борисов нямал право да обяснява, че този разговор е манипулиран, защото тогава в ролята на "тъпанарите влизаме всички български граждани". "Не приемам обяснението с манипулирания разговор", допълни той.

Петров се обърна към всички "преки и косвени участници" в скандала, свързан с контрабандните канали, и ги призова да проявят "загриженост и действия за неговото прекратяване". Този скандал, ако продължи да се развива, ще нанесе тежки удари върху репутацията на държавата и ще подкопае доверието в институциите, предупреди той. По тази причина репутацията била риск номер 1, който започва да се превръща в опасност номер 1 за държавата. Затова според Петров е необходимо управляващите да предприемат изпреварващи действия, а институциите - спешни мерки за изясняване на всичко около тези разговори.

Като втора мярка за потушаване на случващото се Петров препоръча: "Веднага могат да се изградят междуинституционални автономни групи и те да бъдат насочени към една-единствена цел - намиране на 2-3 млрд. лв., отклонени от държавната хазната чрез контрабандни канали." "Няма ги 2-3 млрд. лв. В тези разговори има достатъчно информация да се потърси вина. Засега най-повърхностният анализ насочва към министъра на вътрешните работи. Видно е, че тази междуинституционална координация се осъществява от него. Тази конкуренция, която е била между МВР и ДАНС в едно друго време, е нарушена точно от него - той ги е подчинил, обезличил ги е и по този начин е осъществен контролът", обясни Алексей Петров.

Той каза, че е поставил въпроса пред премиера - има ли информация тези пари къде отиват и могат ли да бъдат насочени нерегламентирано в изборите, както и да се използват за престъпна дейност, в това число и за тероризъм.

"Не влагам нищо лично по темата за контрабандните канали", заяви Алексей Петров. Според него Цветан Цветанов си е направил ПР с разкриването на трите ТИР-а с контрабандни цигари. "Той може да контролира контрабандата, когато си иска", допълни Петров.

"Кой може да записва г-н Танов? Частна структура - абсурдно е. Няма частна структура в България, която може да направи този запис", каза още бившият служител на ДАНС. Петров предполага, че тези записи са направени от държавните структури.

"Алексей Петров нито е взел флашката от някъде, нито пък е пуснал новината в публичното пространство", заяви той.

По думите му няма манипулации в записа. И заяви, че трябва да се говори не кой и как е направил и разпространил записа, а да се обсъдят реалните проблеми. "Какви са мотивите на хората, които са го направили, не мога да гадая. Допускам, че става дума за своеобразна форма на протест на служители заради поръчковата работа в МВР", каза бившата барета.

Зам. главният редактор на вестник "Галерия" Явор Дачков пък днес пред БНР се разграничи от тезата на Петров, че в името на запазване на държавността трябва Борисов да остане на премиерския пост. Защото това не е държавност, а мутренска групировка, заяви Дачков.


Тагове:   възторг,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emil60
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3311181
Постинги: 764
Коментари: 1064
Гласове: 5231
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031