Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2011 16:00 - Забавлявам се!
Автор: emil60 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1708 Коментари: 0 Гласове:
2



09:18
13.01.11
Балотаж между мъж и жена за президент автор(и): Магдалена Гигова, прочитания: 5109, коментари: 7 image

Зеви е потомствена ясновидка. Дядо - Хасан ходжа, е бил мюфтия на Великотърновска област и известен лечител. Майка също е гледачка. Зеви е известна само с първото си име, защото силите свише, които показват бъдещето, смятат, че то е напълно достатъчно. Тя се опитва да избяга от предопределеното - става поппевица, стига чак до Япония, но дарбата да вижда бъдещето я дърпа. Ясновидката, която е мюсюлманка, учи в ислямския девически колеж "Шериат" в Истанбул и когато се връща в София, се отдава само на семейното призвание. За да види Зеви бъдещето, са достатъчни само малкото име на човека и на майка му. Когато гледа, тя не може да води разговор, идващите събития преминават като на живо кино пред очите и тя просто ги препредава.

- Как виждаш започващата година за България?

- Катаклизмите няма да са стряскащо големи. Ще има няколко земетресения, но толкова слаби трусчета, че често пъти хората няма да ги усещат. По-скоро при по-чувствителните ще има проблеми с вестибуларния апарат и главоболия. Наводнения също ще има, но те се дължат не на природата, а на това, че не са оправили коритата на реките. Това ще донесе поразии на къщите и животните на бедните хора. Един пожар ще има много лош след март месец. Март не е добър месец за България.

- Как ще се развива икономиката?

- Кризата ще отшуми в края на 2012 година. Тогава ще е малко по-леко, но нещата са толкова сериозни, че и лекото ще се усети. Едва 2013 вече можем да говорим за нови неща. Но през 2012 ще влязат в сила нови закони, свързани с Европейския съюз, и тогава ще има повече ред и дисциплина в законите.

- Ще влезем ли в Шенген тази година?

- За Шенген ще си говорим от май нататък. Ще влезем, но преди това много ще се говори, ще има едни условия, при които за много неща не сме готови. Но бързо ще скалъпим и ще подредим нещата и ще стане.

- Какво ще кажеш за Бойко Борисов?

- Бойко Борисов умее умно да използва властта, която има. Силна звезда има този човек. И готвач да го направиш, главен готвач ще стане. Находчив е, има нюх. Знае на кое трупче да стъпи, че да се качва нагоре.

- Очакваш ли сътресения в политиката покрай изборите?

- За президент ще има кандидат една жена. И мъж, Цветанов, въпреки че сега се дърпа назад. Той ще бъде много подкрепян. Но една жена много ще я дърпат. Всички мислят, че Цветанов е силен, но жената ще е борбена и с една крачка преди него. Ще има балотаж между двамата.

- Ще има ли смени на министри в правителството?

- Още един е под въпрос. Ще стане една много голяма интрига, която ще излезе по медиите и ще се наложи смяна.

- Бойко ще запази ли високия си рейтинг?

- Той няма проблеми със запазването на поста си. Рейтингът му е паднал и още ще пада, но точно когато всички си мислят, че ще се срине, той ще излети нагоре. Тази година есента ще има големи проблеми, на периоди сериозно ще се заяждат с него, но той ще се оправи.

Досега той е получил една заплаха. Мафиотски структури искат да му навредят сериозно. Първия път малко се е направил на глух, спрял е за малко, но после продължил. През април пак ще започнат да се раздуват въпросите, за които са го заплашили. Много искат да му навредят и може да му направят атентат. Този човек не се плаши лесно. След март-април пак ще си вдигне главата и ще се опитат да му навредят. На два пъти. Няма да могат. Но ще опитат. Защото става дума за реки от пари. А той хем и пречи, хем иска да преклони тези пари.

- Ще има ли нова партия, или някоя от старите ще живне?

- Партията на Яне Янев ще дръпне, защото той търгува с информация, има ненормално много информация, плете едни дебели въжета, дебели връзки и те ще му потрябват. Благодарение на това ще се качи няколко стъпала нагоре.

- Самата партия ГЕРБ ще претърпи ли промени, сътресения?

- Бойко Борисов в момента така яко е сложил крак върху врата на партията си, че никой не може да гъкне.

Ще има двама недоволни, близки до него. Този човек, Дянков, ще влезе в конфликт. Бойко го е поставил в тежка ситуация, изисква от него невъзможни неща, които на този етап са много трудни. Дянков ще спи на хапчета, пишман е станал, че е министър. Чуди се как да се оправи. Няма мърдане. Старае се, ще си свърши работата обаче.

Една жена, руса, също министър (Нона Караджова - б.р.), с къса коса - при нея всичко е до стотинка преброено. И тя е много напрегната, но е сладкодумна. Добре говори и ще се оправи. Докато Дянков не е такъв, той е прекалено директен и много изнервен. Тази работа му се е отразила много зле.

- А с президентската партия какво ще стане, АБВ ще просъществува ли?

- Първанов е много подреден човек, всичко си е договорил предварително. Той е много силен от материална гледна точка и от контакти. Президентът вече мечтае да му свърши мандатът, но за бъдещето на партията си разчита на 5-6 много богати хора. Той вече е направил договорки с тях. Партията му ще просъществува, но няма да е толкова успешна. Ще издигнат кандидат за президент, всичко е готово при тях.

- Цветанов направи доста гафове, а ти твърдиш, че ще участва в надпреварата за президент.

- Най-големият му гаф е бездействието в митниците. Трафикът там върви като топъл хляб. Оттам може да му дойдат проблемите.

- А СДС ще се намеси ли в президентските избори?

- О, там е пълно с паяжини! Каквито и търговийки да си правят, нямат бъдеще. ГЕРБ, ДПС, БСП, "Атака" и РЗС. Тях виждам в следващия парламент. СДС се готви, но е слаб. Нямат сила да ги изберат. И хората с парите не са при тях.

- Споменаваш ДПС, а за Доган нищо не казваш?

- ДСП ще го има винаги. То работи и с едните, и с другите, и самостоятелно. Партията е спец по междуличностния бизнес, няма нищо общо с политиката.

- Доган ще се откаже ли от политиката?

- О, няма никога да се откаже. Но ще има проблеми със здравето. Няма да пречи и вреди, седи и си мълчи и си върши неговата работа. Никой не може да го отлюспи. Обаче съдебни дела ще има този човек. Това малко ще го разтревожи. Той ще се оправи. Доган ще се откупи от съда. Ще му вземат пари, ще ги даде и всичко ще изчезне. Той ще се пазари да не дава толкова, колкото му искат. Никой няма да му навреди. Той се е намърдал много добре.

- А Цецка Цачева, шефката на парламента?

- Тя много се бута напред. Амбициозна и ласкателка е. Постът не стига, иска още. Няма власт да командва и да взима. Сега е като шеф на комсомолска организация. Иска едно определено министерство да получи, обаче засега я държат настрана. Не искат да дават властта, за която мечтае.

- Какво ще пожелаеш на българите за 2011-а?

- Да я устискат! 2011-а ще е тегава и трудна в световен мащаб, но 2012-а е светла и просперираща. Всичко ще се отпуши.

За бъдещето на вестника

И град да вали, "Труд" ще върви

И град да вали, "Труд" ще върви. Каквито и финансови затруднения да е имал вестникът, те вече ще са в миналото. Парите ще идват и отвътре, и отвън и няма да се плашите за бъдещето.

По отношение на писането и намирането на новини репортерите ще бъдат все така активни и компетентни. Новият главен редактор ще си разбира от работата, понякога може да има търкания, ама те ще са само по творчески въпроси, ще се спори как да се представи новината, а не в нечия политическа угода.

Управниците ще опитват да ви се месят, ама няма да им се давате.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emil60
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3319354
Постинги: 765
Коментари: 1064
Гласове: 5233
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930