Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2011 22:57 - Е пък толкова е ясно, че няма къде повече:
Автор: emil60 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1465 Коментари: 0 Гласове:
0



A+ | A- Запорираха 2 млн. лв. на бившата депутатка Дренска   Публикувана: Петък, 28-ми Януари 2011, автор(и): 24 Часа; прочитания: 1364; коментари: 1 image

Комисията "Кушлев" е наложила запор на фирмата "Евро тръст консулт", собственост на бившата царска депутатка Теодора Дренска. Сумата на запора е почти 2 млн. лв. Същата мярка е приложена и за "Легис консулт-ЦД" и "Сън форс" на Цанко Дренски, съпруг на Дренска.

"Това са стари дела, още от септември миналата година. Фирмата ми бе запорирана, но след това съдът отмени запора", каза Дренска вчера. Тя обясни, че "Евро тръст консулт" е на нейно име, а не е съпружеска собственост и няма нищо общо с мъжа й.

Другите две фирми са запорирани по старото дело на съпруга ми, което още не е приключило, допълни Дренска.

На сайта на Агенцията по вписвания обаче няма отразено вдигане на запора.

От комисията Кушлев обясниха, че запорите са заради дело срещу Дренски. Срещу него всъщност има две за източване на ДДС. Едното е в Софийски градски съд, а друготто - в Благоевград за нелегален внос на рапично олио от Гърция.

Според адвокатката на Дренски - Албина Анева, по делото в Благоевград той няма наложен запор от комисията Кушлев.

В София пък делото е за източване на ДДС чрез фиктивни сделки с гел за повишаване на мъжката потентност.

Граждани, които в съда са доказали, че разследван или негова фирма им дължи пари, да си ги получават, независимо че имуществото му е запорирано по искане на комисията "Кушлев".

Тази поправка в закона препоръча вчера националният омбудсман Константин Пенчев на шефа на парламента и премиера. Сега хората чакат с години съдът да реши дали конфискува или не имуществото на разследвания и едва след това могат да си вземат дълга. "Търпят санкции неоснователно. Не е редно държавата да очаква от гражданите са проверяват дали фирмите, с които преговарят, са свързани с определени лица и да преценявят има ли опасност "Кушлев" да поиска имотите му при условие, че дори няма как да разполагат с подобна информация", мотивира се Пенчев.

Искат промени в закона “Кушлев”

Граждани, които в съда са доказали, че разследван или негова фирма им дължи пари, да си ги получават независимо че имуществото му е запорирано по искане на комисията "Кушлев". Тази поправка в закона препоръча вчера омбудсманът Константин Пенчев на шефа на парламента и премиера. "Не е редно държавата да очаква от гражданите да проверяват дали фирмите, с които преговарят, са свързани с определени лица и дали има опасност Кушлеl да поиска имотите", мотивира се Пенчев. (24часа)



Тагове:   ясно,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emil60
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3318077
Постинги: 765
Коментари: 1064
Гласове: 5233
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930