Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2011 19:37 - Обожавам този Човек! ""
Автор: emil60 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1523 Коментари: 0 Гласове:
1



15:02
01.02.11
Алексей Петров: Свалям шапка на Яне Янев автор(и): Анна Заркова, прочитания: 2168, коментари: 2 image Снимка Румяна Тонева

Алексей Петров пред Анна Заркова

- Истина ли е, г-н Петров, че по ваша идея Яне Янев ще бъде свален от лидерския пост в РЗС и заменен с Атанас Семов?

- Не, такова предложение от моя страна би било примитивно, не съм го правил, а и не е моя работа да го правя. Аз винаги съм казвал, че не е важна позицията, която заема един човек, а ролята, която изпълнява. Когато приех да се включа в работата на РЗС, аз поставих условиe да се приеме екипният принцип в нея. Янев и Семов са много различни като хора, но това ги прави много силни в екип. Янев има социален рефлекс, който го прави разбираем за широки слоеве от населението, що се отнася до противопоставянето на корупцията и организираната престъпност. А Семов е експерт -  по конституционализъм  - и не само по това, - който намира общ език с интелигенцията.

- Не знам дали стигат до домашния ви арест слуховете,че сте скаран с г-н Янев и затова той изглежда така тъжен напоследък?

- С г-н Янев сме се карали многократно, но не сме се мразили. Имали сме противоречия, но накрая сме решавали проблема. А в момента имам най-добра комуникация с г-н Янев.

- Каквото и да казвате, хората смятат, че партията РЗС и СРС-тата, които тя пуска, са свързани с вас. Вие как си представяте РЗС и политиката без Яне - по-лоша или по-добра?

- Що се отнася до СРС-тата,  от тях изплува едно епохално престъпление, което заслужава от страна на журналистите много по-голямо внимание от въпроса дали Алексей Петров дава флашки на Патрашкова (б. р. - главен редактор на "Галерия"). У населението има основателен страх от подслушване, защото се оказа, че в службите слушат когото си поискат, не дават информация на прокурора, т.е. на заявителя, унищожават информацията в 10-дневен срок и си прибират копия за компромати. Питайте прокурора защо не е отстранил Цветанов до изясняване на тоя случай!

А Яне Янев е феномен в политиката, който може би някой ден ще бъде изучаван. Защото е различен. Като казвам различен, нямам предвид обратен, какъвто някои се опитват да го изкарат.  Аз не знам дали Яне мисли да напуска политиката, но смятам, че той има в нея мисия. И трябва да бъде подкрепен от повече българи, защото това е здравословно за демокрацията в България. Знам, че той има подкрепа отвън. Убедих се в това в разговори с представители на Републиканската партия, които имах удоволствието да посрещна у дома, когато бяха тук на национална конференция на РЗС.  Лично аз му свалям шапка на Яне и за това, че вкара науката в политиката, например като отиде в БАН да пита за изходи от кризата.

- Вие сваляте шапка на Яне, премиерът - на вас, каква стана тя?... Вие зарадвахте ли се, когато премиерът каза, че ви сваля шапка?

- Ни най-малко. Като казва, че ми сваля шапка, премиерът не хвали мен, а иронизира вас, медиите.

Б. на копиращия: Кавичките си ги поставят читателите...



Тагове:   кавички,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emil60
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3319054
Постинги: 765
Коментари: 1064
Гласове: 5233
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930