Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2010 14:00 - Ще си запазя статията от вестник "Сега" за спомен, както правя и за други издания и автори:
Автор: emil60 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1294 Коментари: 0 Гласове:
1



Знаете - вестник "Сега"

Горещи новини
"Билд" продължава да се гаври с гърците

Тиражният жълт вестник "Билд" набира скорост в медийната война между Гърция и Германия. Вчера изданието посъветва чрез двама депутати Гърция да си продаде някои от островите, за да закрепи бюджета си и предупреди, че Германия няма да й даде нито един евроцент.

Медийната война между двете страни се изостри особено след като германското списание "Фокус" изобрази миналата седмица на корицата си колаж на Венера Милоска, показваща среден пръст. А отдолу имаше надпис "Мошеници европейското семейство. Ще ни измами ли Гърция за парите ни?" .

Корицата предизвика протеста на гръцкия шеф на парламента пред посланика на Германия в Атина. Кметът на Атина призова „хората на културата" по целия свят да протестират срещу обидната корица на германското издание. После един от влиятелните вестници в Гърция - „Елефтерос Типос" публикува статия за европейската икономика със заглавие „Финансов нацизъм заплашва Европа". Материалът бе допълнен с колаж на богинята Виктория от берлинската Колона на победата, която държи в ръката си нацистка свастика вместо лавров венец.

Днес "Билд" публикува отворено писмо на редакцията до гръцкия премиер Папандреу, който е на посещение в момента при Ангела Меркел.

В писмото му се обяснява, че в Германия хората работят до 67-годишна възраст, а държавните служители не получават 14 заплата много отдавна. Казва се още, че в Германия не се налага да се плаща подкуп, за да влезеш в болница. По германските бензиностанции има касови апарати, таксиметровите шофьори издавата касови бележки, а селяните не източват еврофондове с фалшиви маслинови горички. Редакцията на "Билд" не крие, че и Германия има големи дългове, но може да си ги позволи, защото нейните граждани стават сутрин рано и започват да работят. Освен това спестяват за черни дни, а продукцията на германските фирми е търсена в цял свят.

"Билд" напомня на Папандреу за стотиците хиляди германски туристи, които се изсипват целогодишно в Гърция. Не му спестява и факта, че Германия прати треньора Ото Рехагел да ръководи националния отбор на Гърция по футбол и така стана европейски шампион.

И напомня, че в знак на приятелство Германия е дала на Гърция от влизането й в ЕС 50 млрд. евро.



Тагове:   вестник,   както,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emil60
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3311026
Постинги: 764
Коментари: 1064
Гласове: 5231
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031