Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2009 22:48 - Много добре, нали - бъдете бащи като него! Коментари не приемам!
Автор: emil60 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1120 Коментари: 0 Гласове:
1



22:27
20.11.09 Бойко: Сарийски? Разплака дъщеря ми и го набих! автор: Труд, прочитания: 972, коментари: 1 image Карикатура Рачо Рачев

Кой е Стенли? Този въпрос си задаваха вчера всички политици. След като загадката цял ден обикаляше парламента, в ранния следобед стигна до “Дондуков” 1 и бе разрешена силово и безапелационно от премиера Бойко Борисов.

Всичко тръгна от соцдепутата Кирил Добрев, който размахваше удостоверение от прокуратурата, че получил два SMS-а от Красьо Черничкия - поздравления за Коледа и Нова година.

Левият политик попита реторично: “Какво правим, ако се окаже, че премиерът Бойко Борисов е водил разговори с нерегламентирани субекти?” И постави задача на медиите - до петък да разберат кой е Стенли и каква връзка има с новите управляващи.

Репортери успяха да попитат премиера кой е Стенли. “Идиотски въпроси не ми се слушат. Питате ме кой е Стенли, а кой е Чики или Пики? Кой е Кирил Добрев? Като е депутат, да каже кой е този Стенли, има ли фирма, какво е направил”, остана верен на стила си Генерала.

Политици веднага запремятаха имена и отхвърлиха първия заподозрян - цариста Станимир Илчев, по-известен като Стенли. Зашушука се за друг негов адаш - бизнесмена Стоян Сарийски, за когото се говори, че ходи с дъщеря на банкерката Цветелина Бориславова, приятелката на премиера.

Последва въпрос до премиера кой е Стоян Сарийски, а отговорът бе неочакван: “Дано не се оплаквам, но беше гадже на дъщеря ми. Заварих я плачеща една вечер и го набих.”

На фона на загадката със Стенли прочутите телефонни разговори на Красьо Черничкия отстъпиха на втори план. Пред БНТ лидерът на РЗС Яне Янев разкри, че Красимир Георгиев от Плевен бил протеже на бивши министри от НДСВ. В електронното му тефтерче били и имената на един-двама от съветниците на президента Георги Първанов, но предстояло да се провери дали е имал комуникации с тях.

Черничкия изпълнявал поръчки на неназованите царски министри и заедно с тях бил забъркан в крупни злоупотреби. Красьо свързвал политици и магистрати с хора от престъпния свят. Според Янев скандалният бизнесмен бил протеже и куриер на царистите. Янев не уточни имената им, но обеща коментар, когато излезе официално справката на Върховната касационна прокуратура (ВКП).

Зам.-шефът на ДПС Касим Дал разкри по Би Ти Ви какви са неговите връзки с Черничкия. Двамата били приятели, дори ходили на лов заедно, каза Дал. И така обясни защо е разговарял 123 пъти с плевенчанина. Онзи ден Янев обвини другия зам.-шеф на ДПС - Лютви Местан, във връзки с Красимир Георгиев. Оказа се, че към мобилния телефон на Местан има два есемеса от Георгиев за Коледа и Нова година.



Тагове:   Много,   Него,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emil60
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3319837
Постинги: 765
Коментари: 1064
Гласове: 5233
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930